Fietsen voor de Nedersaksenlijn!

Nedersaksenlijn Station Emmen
CU Emmen.png
Door Webredactie Emmen op 28 oktober 2023 om 19:56

Fietsen voor de Nedersaksenlijn!

Om 8.00 uur op zaterdagmorgen stond fractievoorzitter Roy Pruisscher samen met Kylian Luik (bestuurlid PerspectieF) en Harm Henk Veldsema (oud-statenlid) op het station in Emmen. Daar begon de actie voor de Nedersaksenlijn. 

Samen met lokale en provinciale fracties werd een bijzondere fiets- en wandeltocht gehouden. Langs het toekomstige traject van de Nedersaksenlijn: te beginnen in Emmen om uiteindelijk te eindigen in Stadskanaal. 

De Nedersaksenlijn is een nieuwe treinverbinding tussen Groningen en Twente, waarbij het ontrbekende stuk spoor tussen Emmen en Stadskanaal nog moet worden aangelegd. De ChristenUnie heeft in het verkiezingsprogramma staan dat deze lijn cruciaal is om Noord-Nederland bereikbaar te houden. Deze spoorverbinding moet er komen en is onderdeel van het plan om € 1,2 miljard per jaar te investeren in regionale verbindingen. 

In Ter Apel overhandigde onze fractievoorzitter Roy Pruisscher de locomotief van de trein aan Antrude Oudman (provincie Groningen). In Stadskanaal werden alle wagonnetjes van de tussenstations aan elkaar gezet door kamerlid Stieneke van der Graaf die zich altijd heeft ingezet voor deze trein. 

Overdracht Ter Apel dichtbij

Overdracht Stadskanaal aan Stieneke