Steun voor Oekraïne

chaiwat-hanpitakpong-d5XByGqB0yk-unsplash.jpeg
Henk 2
Door Henk Huttinga op 3 maart 2022 om 21:55

Steun voor Oekraïne

Tijdens de laatste vergadering van deze periode heeft de Raad zijn steun betuigd voor Oekraïne. Nu er oorlog is in Europa, moeten we ook in Emmen klaar staan om vluchtelingen op te vangen.

Op initiatief van LEF! heeft de gemeenteraad zijn afschuw uitgesproken over het geweldadig optreden van Rusland door Oekraïne binnen te vallen. Daarmee is voor het eerst sinds lange tijd weer sprake van oorlog in Europa. 

Met het door Rusland overtreden van internationale wetten, regels, verdragen en normen, staat de vrijheid en de democratie van Oekraïne en haar inwoners op het spel. 

Grote aantallen mensen proberen hun land te ontvluchten en een veilig onderkomen te vinden. De Verenigde Naties verwachten dat dit kan oplopen tot vijf miljoen mensen. Ruim 10% van de inwoners. 

Wij vinden dat Oekraïners die bescherming zoeken ook in Nederland opgevangen moeten kunnen worden. Naast alle uitingen van steun, verbondenheid en solidariteit, moeten we hen die veiligheid kunnen bieden. 

Daarom willen we in Emmen opvangen bieden aan mensen die op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld. Op voorhand, zonder voorwaarden. 

Als partij blijven we bidden: Heer, ontferm u.