Henk Huttinga te horen bij de NPO 1

electrische auto banner formaatwoensdag 07 maart 2018 18:06

Onze fractievoorzitter Henk Huttinga was woensdag 7 maart te horen op NPO1. In het nieuwsitem voert Ghislaine Plag een gesprek met Maarten van Biezen, bestuurslid van de Vereniging van Elektrische Rijders en Annemarie Jorritsma over elektrisch rijden en wat dit betekent voor de inrichting van gemeentes. U kan het item hier luisteren en Henk is te horen rond 8.04 minuten. Samen met de reporter ging hij op zoek naar de laadpaal voor elektrische auto’s die in het centrum zou moeten zijn. 

De aanleiding van het gesprek is het  duurzaamheidsrapport van Natuur & Milieu. Er zijn wel wat kanttekeningen te plaatsen bij dit rapport: zijn grote steden dan zo 'schoon'? en hier in onze gemeente is nu eenmaal minder openbaar vervoer vanwege de dunbevolkte gebieden en de afstanden zijn groter waardoor inwoners eerder gebruik moeten maken van de auto. Tegelijk is het natuurlijk jammer dat Emmen in het rapport zo laag staat, op de 41ste plaats van de 42 beoordeelde, grotere gemeenten. Er kan in Emmen nog heel wat verbeterd worden, onder andere door het plaatsen van oplaadpalen voor elektrisch rijden te stimuleren of door als gemeente zelf over te stappen naar groene stroom. Het overstappen op schone energie is dringend nodig voor het klimaat en het milieu, om onze aarde op een verantwoorde manier door te geven aan onze kinderen. De ChristenUnie Emmen wil dat er meer plaatsen komen voor het opladen van elektrische auto’s maar heeft ook veel andere plannen rondom duurzaamheid, milieu en energietransitie. U kunt hierover lezen in ons verkiezingsprogramma.

Aanstaande zondag 11 maart (waarschijnlijk vanaf 19.00 uur) besteed Reporter Radio in een item aandacht aan de taak die gemeenten hebben om te verduurzamen en waar nog veel te verbeteren valt. Voor zover wij hebben begrepen is Henk dan opnieuw te horen.

« Terug