De eerste maanden

Installatie Michel (eed)@0.5x.jpg
Michel vierkant2.jpg
Door Michèl Supheert op 21 juni 2022 om 11:01

De eerste maanden

Op 28 april ben ik door de Raad benoemd als commissielid. Sindsdien mag ik meedraaien in het politieke werk in onze gemeente. En het zijn intenvsieve en spannende maanden geweest. 

In zo'n periode komt er veel op je af: een reglement van orde, allerlei dossiers, informatie-avonden over actuele onderwerpen die spelen (bijvoorbeeld de energietransitie, bodemdaling, of veiligheid). Maar misschien nog wel het belangrijkste: de commissievergaderingen. 

Wat wordt er nu precies van mij verwacht? Wanneer mag of moet ik wat zeggen? Hoe ga je eigenlijk met elkaar om in zo'n vergadering? Allemaal vragen die ineens door je hoofd kunnen schieten. 

De afgelopen maanden mocht ik het woord voeren over een aantal bestemmingsplannen en over begrotingen van gemeenschappelijke regelingen. Dit zijn organisaties waar meedere gemeenten aan deelnemen, zoals de GGD Drenthe of de Veiligheidsregio. Natuurlijk is dat inhoudelijk interessant. Maar het is ook spannend wanneer de voorzitter voor het eerst zegt: "Dan is nu het woord aan de heer Supheert van de ChristenUnie." Een speciaal moment dat ik niet snel zal vergeten. 

In dit alles – en ook wel een beetje de waan van de dag – is het belangrijk om duidelijk te weten waar je het voor doet. En dat is voor jullie, voor de inwoners van de gemeente Emmen. Laat het ons gerust weten, wanneer je ergens tegen aan loopt, of waarvan je denkt dat de ChristenUnie daar iets mee moet. 

Klik hier voor contactgegevens van de fractie.