Nieuw commissielid: Michèl

Installatie Michel (eed)@0.5x.jpg
CU Emmen.png
Door Webredactie Emmen op 29 april 2022 om 11:35

Nieuw commissielid: Michèl

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 28 april zijn de commissieleden benoemd. Namens de ChristenUnie is dat Michèl Supheert. Daarmee zijn we als team weer compleet!

In de regels van de gemeenteraad is bepaald dat er per fractie ook één niet-raadslid benoemd kan worden. Officieel draagt deze de term commissielid niet zijnde raadslid. Makkelijker is om te spreken over een commissielid. 

Michèl mag namens de fractie otpreden in één of meer van de commissies. Op dit moment kennen we drie commissies: (1) Wonen en Ruimte, (2) Samenleving, en (3) Bestuur, Middelen & Economie. De vergaderingen van deze commissies kunnen we nu verdelen over twee raadsleden en een commissielid. 

Commissieleden zijn niet rechtstreeks door de kiezers verkozen en daarmee geen volksvertegenwoordigers. Michèl mag daarom niet deelnemen aan de raadsvergaderingen en heeft daarin ook geen stemrecht. Dat mogen alleen de raadsleden. 

Na de benoeming door de gemeenteraad is Michèl beëidigd door de burgemeester (zie foto, met assistentie van de plaatsvervangend griffier).